Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD “Ukrina” Derventa: Sretko Nikolić izabran za predsjednik Skupštine, a Nikola Strinić za predsjednika Upravnog odbora

Sretko Nikolić izabran je za predsjednik Skupštine, a Nikola Strinić za predsjednika Upravnog odbora Sportsko ribolovnog društva “Ukrina”, na danas održanoj redovnoj izbornoj Skupštini Društva.

Predsjednik Upravnog odbora SRD “Ukrina“ Derventa Nikola Strinić je rekao da je Društvo u protekloj godini brojalo 327 članova, razvrstvanih u nekoliko kategorija, da je rađeno u kontinuitetu i da je većina predviđenih aktivnosti realizovana.

Za podpredsjednika Skupštine izabran je Borislav Preradović.

U Upravni odbor Društva izabrani su još: Velibor Puškarić, Siniša Obradović, Saja Vidović, Ivan Gavran, Stojan Davogić i Dušanka Milovanović.

Nadzorni odbor radiće u sastavu Alen Bećirović ( predsjednik) i članovi Duško Vujičić i Goran Aničić.

Disciplinski sud čine Borislav Savović ( predsjednik) i članovi Fadil Mujačić i Slavko Mrđa.

Takmičarska komisija čine Stevo Radak ( predsjednik) i članovi Siniša Dumonjić i Slađan Budišić.

Predsjednik Regije dva / Derventa, Teslić, Doboj, Brod i Stanari/ Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske Zdravko Ostojić istakao je da SRD“Ukrina“Derventa jedno od najboljih organanizovanih društava i da prisustvo delegata Skupštini, kao i učešće u diskusijama govori u prilog tome.

“Iz Vaših diskusija i učešća može se vidjeti da se ništa ne krije, da otvoreno razgovarate i donosite odluke sa ciljem što boljeg organizovanja i postojanja Društva. To me raduje, jer prisustvujem i drugim skupštinama Društava, rekao je Ostojić.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Delegati Skupštine su usvojili i izvještaj o radu za prethodnu godinu, izvještaj Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju, te izvještaje Takmičarske komisije, Disciplinskog suda, ribočuvarske službe i druge predložene akte.

Delegati Skupštine konstatovali su da je i dalje prisutna nezakonita eksplatacija šljunka iz korita rijeke Ukrine, kao i ograđivanje zemljišta uz samu obalu rijeke, čime je onemogućeno kretanje ribolovaca i ribočuvara.

Podržan je i Plan rada za tekuću godinu, finansijski plan i plan takmičenja.

Donesena je i odluka o usklađivanju akata Društva sa postojećim zakonskim propisima kod nadležnih institucija.

Izvor: posavskenovosti.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.