Održano Prvenstvo SRS F BIH u disciplini ulov ribe udicom na plovak

Dana 04.06.2022god. u mjestu Lađenica u Sarajevu održano je prvenstvo SRS F BIH u disciplini ulov ribe udicom na plovak.

Na prvenstvu je nastupilo 14 ekipa sa ukupno 42 takmičara.

Prvo mjesto ekipno je zauzela ekipa iz SRD Vogošće, drugo mjesto je ostvarila ekipa iz UGSR ‘Bistro’ iz Zenice, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz SRD ‘Bistro’ iz Kaknja.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i naziv ‘šampion Federacije za 2022. godinu’ pripalo je Vahidu Festi iz SRD Jelah – Tešanj, drugo mjesto pojedinačno pripalo je Zakiru Haliloviću iz UGSR ‘Bistro’ iz Zenice dok je treći u pojedinačnoj konkurenciji bio Šehić Admir iz USR ‘Glavatica’ iz Jablanice.

Kod seniorki, prvo mjesto je osvojila Zumra Gušo iz Sportsko ribolovnog kluba ‘Bosna’ iz Maglaja koja je imala ulov od 2100 grama, što je ujedno bio i najveći ulov na stazi taj dan. Drugo mjesto je zauzela Pinjić Jasmina, također članica SRK ‘Bosna’ iz Maglaja.

Ribarska staza Lađenica i organizacija takmičenja je ocjenjena odličnim uspjehom.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Organizaciju i provođenje ovog takmičenja SRS F BIH je povjerilo sudijskom kadru Jagar Milanu, Zijadu Sinanoviću i Seadu Nesimiju. Na takmičenju nije bilo primjedbi na organizaciju, suđenje i samu stazu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.