Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UGSR ‘Bistro’ Zenica: Došlo je vrijeme da se pogledamo u oči i da razdvojimo časne od neodgovornih pojedinaca

Post prenosimo sa zvanične Facebook stranice UGSR ‘Bistro’ iz Zenice.

Dana 05.8.2022. godine, predstavnici UGSR Bistro Zenica (Takmičarska, Sudijska, Ekološka komisija, Komisija za zaštitu ribljeg fonda sa ribočuvarem te podpredsjednik i predsjednik UO UGSR Bistro Zenica) boravili su na lokalitetu ribolovačke takmičarske staze Zelena Oaza Putovičko polje. Cilj obilaska staze je sagledavanje stanja i realizacija zacrtanog projekta i uređenje iste.

Početkom proljeća ove godine staza je pokošena i očišćena od smeća a i pred održavanje udruženskog društvenog takmičenja sredinom maja također je staza očišćena i pokošena.

Ono što smo zatekli danas je bruka i sramota, jednostavno smo frapirani odnosom pojedinaca prema prirodi i našoj rijeci Bosni. Na pozicijama koje zaposjedaju naši ribolovci zatekli smo ogromne količine staklenih i plastičnih flaša kao i razne druge ambalaže.Toliko je bilo onečišćenja da nas je sramota postaviti slike kako to sada izgleda.

Apelujemo na sve naše ribolovce da se uključe i da svi zajedno ovakve pojedince registrujemo i prijavimo ribočuvarskoj službi.

Poštovana gospodo, ma koliko se mi iz udruženja pokušavali boriti, bez vaše pomoći i savjesti nismo u mogućnosti očuvati prirodu i obale naše rijeke Bosne čistim.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

S tim u vezi sve vas molimo – podignimo svi skupa nivo kulture na viši nivo, da odbranimo rijeku Bosnu i prirodu općenito od neodgovornih pojedinaca.

UGSR Bistro Zenica će u narednom periodu urediti i očistiti stazu Zelena Oaza i dovesti istu u uredno stanje. Planovi udruženja su da se uredi i očisti staza na Kanalu, Jelini i zimovnik u Varošištu Vranduk. Za sve navedeno ste nam potrebni kao iskrena podrška, a sve ćemo mi finansijski podržati oko uređenja.

Sve ovo, da bi ostavili trajno nasljeđe mlađim generacijama, mi moramo i čuvati jer ne vrijedi išta raditi ako će pojedinci za nama prljati i rušiti. Došlo je vrijeme da se pogledamo u oči i da razdvojimo časne od ovih neodgovornih pojedinaca.

Bistro !!!

Vaš UGSR Bistro Zenica

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.