Iz regijeNajnovije vijesti

Srbija prvak svijeta u ekipnom takmičenju u lovu ribe udicom na plovak

Članovi reprezentacije Goran Radović Gica iz Arilja, Nikola Marković iz Kraljeva, Vladan Mrkušić iz Paraćina, Nemanja Damjanović iz Beograda, Ivan Pavlov iz Kovina, Nemanja Radović iz Arilja, Bojan Rajić iz Kragujevca i Željko Bogdanović iz Čačka, s trenerima Dejanom Radanovićem iz Smedereva i Dejanom Arsićem iz Trstenika i selektorom Milanom Milosavljevićem iz Kraljeva, poslije dva dana takmičenja u španskom gradu Fajon na rijeci Ebru, uspjeli su da postanu po drugi put prvaci svijeta u sportskom ribolovu.

Oni su u veoma jakoj konkurenciji od 23 zemlje svijeta, među kojima čak i reprezentacija sa Novog Zelanda, uspjeli da, sa najviše bodova i najvećom količinom upecane ribe, popnu na svjetski tron i dobiju prelaznu „salataru”. Iza njih na drugom mjestu je bila reprezentacija Engleske i na trećem mjestu reprezentacija Francuske.

– Ovo je bilo 69. svetsko prvenstvo u ribolovu u disciplini pecanje na udicu i plovak. Prošle godine je naša reprezentacija osvojila zlato, a evo i ove godine smo postali prvaci sveta. Tako smo ušli u najuži krug reprezentacija koje su po dva puta osvajale svetsko prvenstvo i dobile prelazni pehar „salataru”. Ako iduće godine budemo prvi na Svetskom prvenstvu, „salatara” prelazi u trajno vlasništvo naše reprezentacije – rekao je Goran Radović Gica, član reprezentacije i ranije dvostruki prvak svijeta u pojedinačnoj konkurenciji.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.