Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: FFK ‘Una Fly’ učesnik ‘Rotari voza’

DSC_8705Deseti jubilarni Rotary voz i ove godine prošao je smaragdnom dolinom Une Bihać-Kulen Vakuf-Martin Brod. Turisti pristigli iz desetina evropskih zemalja, ali čak i sa sjevernoameričkog kontinenta imali su priliku vidjeti prirodne ljepote koje krase ovo područje.

Turistima pristiglim iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Albanije , Slovenije, Hrvatske, Češke Republike, Sjedinjenih Americkih Država i drugih zemalja organiziran je kulturno zabavni program i prezentacija i edukacija ribolova sa mušicom članova  FFK ‘Una Fly’ .

Po programu održano je i takmičenje u lovu sa mušicom fly fishing a učestvovalo je 15 takmičara te po završenom takmičenju proglašeni pobjednici i uručene diplome od strane Rotari klub, NP Una, FFK ‘Una Fly’.

Predsjednica Rotary kluba Bihać, Mirsada – Terzić Avdagić je ovom prilikom istakla kako je misija Rotarijanaca ispunjena, te da će nastojati uvesti redovniju liniju od ove postojeće, budući da su svi učesnici izrazili želju za tim.

U svom obraćanju direktor NP Una, Amarildo Mulić spomenuo je obezbjeđivanje uslova za uvodenje kompozicije turističkog voza, koja se nalazi u Italiji. Ukoliko dođe do implementacije ovog projekta dionica Bihać – Martinbrod bi dobila redovnu turističku liniju.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Na ovogodišnjem jubilarnom 10-tom izdanju Rotary voza prisutna su bila 133 učesnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.