EkologijaNajnovije vijesti

Saniran dio korita rijeke Dobrinje

Radnici firme Ahidron građenje završili su saniranje dijela toka rijeke Dobrinje u ilidžanskoj mjesnoj zajednici Stup II.
Kako smo saznali iz Općine Ilidža, projektom je predviđeno saniranje samo dijela korita, jer je toliko obezbijedeno sredstava. Investcija je iznosila oko 280 hiljada KM, a pored Općine, učestvovali su JP Slivovi rijeke Save i Ministarstvo privrede KS. Namjera je da se naredne godine sanira korito do Interexa, kao i sa druge strane prema MZ Stup I.
“Sanirali smo oko 90 metara korita Dobrinje, postavili sa strana i na dno betonske zidove, te uredili okolno zemljište. Sada je korito malo prošireno, te nema opasnosti od poplava, posebno pored mosta na magistrali M-17. Uspjeli smo radove završiti prije hladnijeg vremena, a da li ćemo ih nastaviti i naredne godine, to zavisi od Općine Ilidža”, kazao nam je Zijo Dučić, direktor firme Ahidron građenje.
H. R. – Oslobođenje

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.