Najnovije vijestiTakmičenja

S RAZLOGOM PREDSTAVLJAMO — ONI SU NAŠI PRVACI

KLUPSKI PRVACI BIH U KATEGORIJI SENIORA – EKIPA “JELAH” – TEŠANJ, PRVACI BIH I ČETVRTI NA SVIJETU
Ovogodišnji ekipni prvak Bosne i Hercegovine u ulovu ribe na plovak, kategorija seniora je ekipa USR “Jelah- Tešanj”. Prvo mjesto osvojeno je na nezaboravnim kvalifikacijama na Hutovu Blatu, uz napor, kišu, vjetar i ostru borbu sa fer i korektnim konkurentima. Ekipa je nakon tog uspijeha predstavljala našu zemlju na 27.Svjetskom klupskom prvenstvu na Karaotoku 2007 god..Udruženje je osnovano 1949 godine u Jelahu. Broji 215 članova. Od 2004 godine društvo ima permanentan rast broja članova.
Među najve
će uspijehe ovog drustva spadaju nastupi na Svjetskom klupskom prvenstvu u Toledu- Spanija, gdje su osvojili 19 mjesto, da bi 2007 godine zauzeli 4. mjesto na svijetu na 27.Svjetskom klupskom prvenstvu koje je održano na Karaotoku BiH, uz učešće 25 ekipa iz cijelog svijeta.


Ekipa “Jelah-Te
šanj” je na svjetskom prvenstvu nastupila u sastavu: 1. PIKNJAC NERMIN-PIKE, 2. ŠIRBEGOVIĆ KENAN, 3. PILAV RAGIB, 4. MUSTAJBAŠIĆ ADNAN, 5. TRAVANČIĆ AMER, 6. HUJDUR SAMIR, kapiten i vođa ekipe ŠIRBEGOVIĆ HILMIJA.
Zna
čajnu pomoć ekipa je imala od
privrednika Tešnja i Jelaha, pomoć od svojih sugrađana, članova udruženja, Sportsko ribolovnog saveza BiH, koji je i posljednjom Odlukom Upravnog odbora od 27.10.2007 godine, da ovaj uzoran sportski kolektiv predstavlja SRS BiH na 28.WCFC u Francuskoj, odao još jednom, duzno priznanje za ono što su učinili za nas ribolovni sport u 2007 god. Kandidatura za nas najuspješniji sportski kolektiv u 2007 godini objektivno nikoga ne čudi.
PA PRVACI NEKA VAM JE BISTRO !!!! UREDNISTVO WEB PORTALA www.srsbih.com

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.