KrivolovNajnovije vijesti

KRIVOLOVCI – Borba ribočuvara protiv krivolova na Ijubuškim rijekama

Otkrili 12 vrši sa šest kilograma ribe
LJUBUŠKI – Kako na rijekama Ljubuške opcine ima krivolovaca, koji svojom bezobzirnošcu ugrožavaju riblje bogatstvo, to je stanovnicima uz rijeke, a osobito ribolovcima vrlo dobro poznato. Medjutim, sada je to postalo ocigledno i dokazano. Ribolovacka služba Sportskog ribolovnog društva “Kravica” Ljubuški, tri ribocuvara Željko Antic, Mile Bradvica i Vinko Pehar, proveli su akciju otkrivanja nezakonitih postupaka i sredstava koja krivolovci koriste i otkrili 12 vršvi postavljenih u vodi.
– Akciju smo izveli na tri mjesta: od izvora Vrioštice u Vitini do njezina ušca u Trebižat u mjestu Sastavci, zatim na Trebižatu od Sastavaka pa nizvodno do ceveljuše i od izvora Studencice do njezina ušca u Trebižat. U jednoj vršvi bio je

rijecni rak, u jednoj cinkva 750 gr, u jednoj som 400 do 500 gr i sitne ribe, klena, masnice, ukupno oko šest kilograma. Imamo ovlasti isto kao i policija, clanovi smo federalnog sportsko ribolovnog saveza, ali nemamo pocinitelje i prijavit cemo sve policiji – kaže ribocuvar Željko Antic. U sportsko ribolovnom društvu “Kravica” kažu, da ce s akcijama otkrivanja i borbe protiv krivolovaca odlucno nastaviti.
(I. K.) – Vecernji list

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.