Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Nagrada za vrhunski medjunarodni rezultat – Reprezentacija Bosne i Hercegovine u disciplini lov šarana i amura

U cetvrtak, 18.12.2008.godine, s pocetkom u 17:45 u popularnom Domu armije u Sarajevu je održana manifestacija „Sportista godine Bosne I Hercegovine 2008.”. Manifestacija je održana u organizaciji Sportskog saveza BIH,a pod visokim pokroviteljstvom clana predsjedništva BIH g-dina Željka Komšica.
Na toj manifestaciji reprezentacija SRS BIH u disciplini lov šarana i amura je dobila posebnu nagradu za vrhunski medjunarodni rezultat-6.mjesto na Svjetskom prvenstvu u JAR,što je najbolji rezultat jedne reprezentacije u sportskom ribolovu od kako postoji sportski ribolov u BIH.Nagrada je urucena generalnom sekretaru SRS BIH g-din Hadžihasanovic Rifetu,a u prisustvu predsjednika SRS BIH g-din Batotic Mehmeda i svih reprezentativaca.


Zanimljivo je reci da su se reprezentativci prije samog pocetka dogovorili da se ne naglašava da su u pitanju šarandžije nego da jednostavno kažu
:reprezentacija BIH u sportskom ribolovu
ne želeci da favorizuju samo svoju prelijepu disciplinu (lov šarana), nego kompletan sportski ribolov u BIH.
Manifestaciju je u direktnom prenosu radila NTV Hayat,a propratili su je mnogi elektronski i štampani mediji.

Takodje, dana 20.12.2008. u Zenici je održana Skupstina SRS BIH, na cijem svecanom dijelu je predsjednik Sportskog saveza BIH, Omer Stambolic urucio, pored plakete koju je reprezentacija dobila na izboru za sportistu godine i posebno priznanje i Pehar Sportskog saveza BiH, Šaranskoj reprezentaciji BiH za osvojeno 6. mjesto na svijetu u Južnoj Africi 2008.god.
Priznanje je u ime šarandžija primio g-din djordje Klepic.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Napomenimo da šaranska liga postoji tek od 2005.godine i da do dana današnjeg nije koštala Savez ni jednu jedinu marku. Kompletnu ligu,ukljucujuci Delegate, sudije, komesare, pripreme staza, itd finansiraju sami takmicari.Odlazak reprezentacije na Svjetska prvenstva finansiraju najvecim dijelom sami takmicari.Za posljednje SP od Saveza su dobili 5300 eura, iako je odlazak koštao 30.000 eur, što je 17,65% troškova.I pored takvih finansijskih teškoca, ostvaren je znacajan rezultat.
Nadajmo se da ce SRS BIH od sad imati malo više sluha za ovu disciplinu i pomoci joj bar onoliko koliko pomaže i ostale discipline, iako su po rezultatima šarandžije zaslužili i mnogo više.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.