Najnovije vijestiTakmičenja

Međunarodni KUP u sportskom ribolovu – „Proljetni susreti“ Banja Luke

19.04.2009.godine na jezeru Trn u Banja Luci održan je Kup „Proljetni susreti“ Banja Luke invalidnih i zdravih lica u sportskom ribolovu “ulov ribe na plovak”. Na ovom KUP_u učestvovale su ekipe iz Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, republike Srpske i federacije Bosne i Hercegovine. Pored ekipa invalidnih lica iz RS i Federacije učešće na ovom kupu uzela je i ekipa SSI TK.
Domaćin ovog takmičenja bio je Sportski invalidski klub „SRKI“ Banja Luka a tehnički organizator Sportsko ribolovno društvo Banja Luka. Ekipu su činili tri takmičara i trener ekipe, a lovilo se tri sata sa pripremom od dva sata.
Loši vremenski uslovi pokvarili su raspoloženje kako takmičara tako i organizatora ovog takmičenja, jer je kiša propratila čitav tok takmičenja.
Između šest ekipa invalidnih lica, koliko ih je uzelo učešća na takmičenju ekipa SSI TK zauzela je ekipno drugo mjesto. Pojedinačno Hodžić Osman uzeo je prvo mjesto u sektoru C, Duraković Ibrahim četvrto mjesto u sektoru B i Malčinovć Ševal četvrto mjesto u sektoru C. Za ekipu SSI TK takmičili su se: Malčinović Ševal, Duraković Ibrahim i Hodžić Osman.
http://www.ssritk.com

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.