Najnovije vijestiTakmičenja

Ријека Врбања богата рибом

8. куп Челинца у лову рибе удицом на пловак
У сениорској и по први пут у конкуренцији РВИ одржан је куп риболова на ријеци Врбањи на коме је учешће узело 12 екипа, и то: Удружење спортских риболоваца Челинац (двије екипе), УСР Бања Лука, СРД «Укрински цвијет» Прњавор, УСР «Амур» Градишка, УСР «Јелах» Тешањ, СРД «Укрина» Дервента, Трстеничко УСР «Петар Спасојевић 1949» Србија, СРКИ Бања Лука, РВИ Прњавор, РВИ Градишка и РВИ Челинац. Овај трочасовни куп је одржан у три скетора и освојили су прво мјесто чланови УСР Челинац, прва екипа у саставу: Петрушић Момир, Јанковић Мирослав и Кузмановић Даркo са уловом тешким 16,990 грама.
Друго мјесто је освојила друга челиначка екипа у саставу: Вученовић Душкo, Драгојевић Мирослав и Вујичић Радован са уловом тешким 15,880 грама, док је треће мјесто припало екипи «Јелаха» из Тешња. У конкуренцији појединаца за најтежи улов на стази имао је
Јанковић Мирослав са уловом тешким 9460 грама.
У конкуренцији РВИ прво мјесто су освојили СРКИ Бања Лука у саставу Келечевић Раде, Делић Славкo и Тодоровић Гордан, друго мјесто су освојили РВИ Челинца у саставу Вујичић Љубинкo, Јуришић Радован и Вученовић Ненад, и РВИ у саставу Кесер Горан, Јанковић Петap и Живковић Даркo су били трећи по ухваћеном улову.
На стази са највише улова је био Келечевић Раде са уловом 3080 грама.
У односу на прошле године, у складу са вагањем врховног судије Радована Вученовића Раше и савезних судија Ковачевића Миладина Пиле, Кузмановић Жељка и Вученовић Драгана, на обали ријеке је извагано укупног улова са највише шкобаља, затим мрене, плотице и кедра тежине 125 килограма и 710 грама.
Делегат суђења је био Славко Пајић, секретар Риболовног савеза РС.
Дружење је настављено у ловачком дому «Фазан» у којем су се окупили бројни рибари и љубитељи природе уз домаћински ручак. Управа удружења се захваљује кафе-бару «Бато» на помоћи и доброј организацији. РВИ у колицима Келечевић Раде и Делић Славко ће бити учесници 16. августа на свјетском првенству инвалида у Португалу заједно са селектором професором Мирославом Каталином, предсједником Удружења, који је уједно и уручио награде, медаље, пехаре и признања онима који су имали среће у лову рибе удицом на пловак на овом купу поводом Крсне славе и Дана општине Челинац.
Ribolovne novine SRS RS-a iz januara 2010. godine


Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.