Iz regijeNajnovije vijesti

Teretni brod udario u ribarski

Hrvatska:  U nedjelju oko 05,10 sati, 11 nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac, došlo je do udara teretnog broda u ribarski brod.

Teretni brod „LIM“ koji je plovio pod zastavom Saint Vincent and Grenadines, dužine 133 metra, udario je u krmu ribarskog broda „Petar Pan“ luke upisa Rijeka. U trenutku udara ribarica, inače duga 21,6 metara, nalazila se u ribarenju.

Kako su saopštili iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, dva od ukupno četiri ribara koji su se nalazili na ribarici u trenutku udara zadobili su samo ogrebotine. Na mjestu nesreće nije došlo do onečišćenja mora, a brod je pretpio manje oštećenje na krmenom dijelu. U plovnom je stanju i doplovio je do Primoštena kako bi se obavio inspekcijski i policijski uviđaj te saslušavanje posade.

Teretni brod „LIM“ sproveden je u pratnji pomorske policije na sidrište luke Šibenik kako bi inspektori Lučke kapetanije Šibenik obavili uviđaj i saslušavanje posade ovog broda.

Na teretnom brodu koji je plovio bez tereta prema luci Kopar nalazilo se 14 članova posade. Svi su hrvatski državljani i nitko od njih nije povrijeđen.

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.