Iz svijetaNajnovije vijesti

Predsjednik republike Turske Abdullah Gul ispunio san gabonskog ribara

Turski predsjednik Gul u razgovoru sa ribarom Nyovvorom Ayaom prilikom prošlogodišnje posjete Gabonu kada mu je obećao pomoći ; Foto: AA

U okviru prošlogodišnje zvanične posjete afričkoj državi Gabon, predsjednik Republike Turske Abdullah Gul je prošetao jednom od gabonskih plaža i tom prilikom se upoznao sa lokalnim ribarom Ayaom Nyavorom, koji lovi primitivnim načinom ribarenja, a čija je životna želja je bila da odloži svoja vesla i nabavi ribarski čamac sa motorom.

Gul mu je obećao ostvariti san i održao je datu riječ.

Naime, prošle sedmice je održana svečanost u Međunarodnoj turskoj školi u Gabonu u okviru koje je ambasador Turske u toj afričkoj zemlji Ahmet Riza, posredstvom TIKA-e, uručio vrijednu donaciju predsjednika Gula ovom gabonskom ribaru. Motor za Nyavorov čamac i mreža za ribolov su vrijedni oko 4 000 eura.

Nyavor nije krio zadovoljstvo poklonom koji je dobio i koji će mu u mnogome olakšati svakodnevni život, ali je istakao da ga je najviše obradovala činjenica da ga nije zaboravio „njegov prijatelj Gul“ i da je održao dato obećanje.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.