1:28 pm - Nedjelja April 21, 2019

Fakovići – Žanjevski vir

Drina je ovih dana posjećena više nego inače, da li zbog osvježenja koje je siglo sa dugo očekivanom kišom ili zbog informacija koje kruže brzinom svjetlosti da „riba radi“, uglavnom na području kojim gazduje SRD “Drina” Bratunac nije bilo lako naći teren gdje već neka ekipa nije zauzela pozicije.

Jusić Nedžad sa prijateljem Novicom  Milanovićem je, kako sam ističe, lovio na području Fakovića tačnije Žanjevski vir i imao je uspješan vikend. Osim škobalja koje je takođe ulovio u mjeri (1.200 do 1.800 gr.) posebno je zadovoljan sa ploticom koju je izvukao iz drinskog brzaka.

U STR KAPITALAC, vaga je pokazala  ove godine rekordnih 2.790 gr.

Borba je trajala 10-tak minuta ozbiljne borbe u kojoj je plotica čak tri puta uspjevala da napravi bjeg i propisno izmori Nedžada koji je nekoliko puta pomislio “da ode”. Ipak kvalitetan ribar a i pribor (štap Shimano Speedmaster 5m i mašinica Shimano Stradic 2500 sa najlonom još uvijek ne kopiranog Trabucco T Cast 0,165 i podveza sa sistemom dvije udice Trabucco HPS Match strong 0,145) su uticali da evo imamo prilike da vidimo ovu ribu, želju mnogih ribolovaca.

Svaka čast majstore i bistro!

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ulovi

No comments yet.

Leave a Reply