Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

U.G. „Bistro!“, BiH: Otvorenje sezone ribolova na jezeru Starača u Podlugovima

put-do-jezera-staracaRibolovci sarajevskih udruženja „Sarajevo 1906“, „Novi Grad“, „Vogošća“ i „Bistro!“ će 01. mart i početak ribolovne sezone obilježiti na jezeru Starača u Podlugovima.

Tom prilikom će biti provedena i mala akcija čišćenja ambalažnog otpada sa obale jezera, a od strane Udruženja „Bistro!“, korisnika ribolovnog prava na jezeru Starača i ostalim vodama ilijaške opštine, biti će prezentovan i plan revitalizacije jezera i pravljenja istog poželjnom ribolovačkom destinacijom.

„Kao predsjednik Udruženja „Bistro!“, predstavnik domaćina – korisnika ribolovnog prava na vodama opštine Ilijaš, koristim priliku da pozovem sve ribolovce da se pridruže društvu na jezeru Starača. Za taj dan ribolovci neće morati plaćati dozvole za ribolov jer se ovaj dan inače obilježava druženjem kraj vode, dok je ribolov u drugom planu. Pozivamo ih i da im ispričamo jednu lijepu priču koju želimo provesti na terenu, a gdje nam je potrebna pomoć svih ribolovaca. Naši prijatelji iz pobrojanih Udruženja su nam pružili podršku, a mi pozivamo i sve druge ribolovce da se aktiviraju i angažuju u svim sarajevskim ribolovačkim udruženjima. Da pomognu idejama, aktivizmom, radom, pa i finansijski kroz kupovinu dozvola i plaćanje članarina, realizaciju ovog i sličnih projekata kojim će sarajevski ribolovci dobiti vodu na kućnom pragu.“, rekao je Adnan Osmanagić, predsjednik Udruženja „Bistro!“

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Udruženja će se potruditi obezbjediti određenu količinu hrane i pića za ovaj dan.

Za one koji ne znaju put, na slici sa Google Eartha je ucrtano kako da se dolazi do jezera. Jezero se nalazi kod sela Ćifluk (Mjesna zajednica Ljubnići) i ukupna dužina puta do jezera, a nakon silaska sa auto-puta je cca. 3 kilometra.

6 thoughts on “U.G. „Bistro!“, BiH: Otvorenje sezone ribolova na jezeru Starača u Podlugovima

  • Zelena Beretka

    Krajnje je vrijeme da se uvede, jedinstvena ribolovacka dozvola za citavu BiH,a od strane ministarstva vodoprivrede i sumarstva…da se ukinu SRD i SRS,jer isti krse ustav drzave BiH i ugrozavaju osnovna prava i slobode gradjana,pravilima i zakonima koje kroje po svom nahodjenju…bistro!

  • Sam naziv “Bistro!” BiH poziva na utopijsku ideju da se barem ribari udruže i ujedine na nivou cijele države. U sistemu ovakav kakav je i to je nemoguće a sve zbog sitnih interesa.

    No, to nas ne spriječava da se trudimo da jednog dana budemo normalna država u kojoj će barem dozvola za ribolov vrijediti na cijeloj teritoriji te države.

    Bistro.

  • zivim u blizini ovog jezera , volio bi da se malo vise povede racuna o njemu, previse je zapusteno ostavlja se dosta smeca u jezeru i oko njega. bistro i pozdrav svim iskrenim ribolovcima i ljubiteljima prirode

  • Bistro, Fuade!
    Prvi mart – dođi da čuješ i, ako si zainteresovan, uključiš se u ovo što planiramo.
    Bistro i nadam se da se vidimo. 😉

  • TRI ras TON

    Senade, svim ucesnicima veliko bistro sa željom da akcija uspije.

    Miraleme,što smo manji sve nam lakše mogu drat kožu i dušu.

  • U pravu si, TRI ras TON, ali treba pokušati sve što se može.
    A akcija će uspjeti samim okupljanjem kraj vode, a ne još da očistimo dio obale.
    Hvala i nek’ je bistro! 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.