U Banjoj Luci sajam avanturizma ‘Čist Vrbas’

Cist-VrbasU okviru projekta „Čist Vrbas“, u Rafting-centru „Kanjon“ u Karanovcu, kod Banje Luke, 28. i 29. juna bit će održan Sajam avanturizma.

Izlagači na sajmu će biti predstavnici klubova avanturističkih sportova iz BiH, turističke organizacije, proizvođači meda, vina, rukotvorina, zatim konjički i biciklistički klubovi, te drugi izlagači koji svojim ponudama mogu doprinijeti razvoju turizma i promociji rijeke Vrbas.

Sajam avanturizma “Čist Vrbas” nastavak je aktivnosti na promociji Vrbasa, te podizanja svijesti javnosti o značaju očuvanja čistoća voda i sliva te rijeke.

Sajam će otvoriti Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske i Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH.

Sajam je otvoren za sve građane koji se žele upoznati sa bogatom ponudom avanturističkih sportova i turističkom ponudom sliva rijeke Vrbas.

Sajam avanturizma se realizuje u sklopu projekta Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji s Vladom Japana i kompanijom „Coca Cola“ s ciljem zaštite životne sredine u službi održivog razvoja.

Pročitajte i:   SRD Bugojno: Poziv na 2. Memorijalni turnir "Salih Kalajdžisalihović - Salka"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.