FOTO: Održan kup USR “Sarajevo 1906”

9U nedelju, 13.10.2013. godine, održano je takmičenje u lovu ribe udicom na plovak koje je prvi put organizovano na stazi Lađenica u Dobroševićima koju inače uređuje i gradi Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906”.

Svi učesnici takmičenja su impresionirani onim što su vidjeli, a pogotovu oni koji poznaju taj dio starog korita rijeke Bosne koji je do prije par godina predstavljao otvorenu septičku jamu gdje su uticale kanalizacione i oborinske vode i gdje su nesavjesni građani istresali otpad svih vrsta poput šuta, automobolskih guma, namještaja i ostalog kabastog i opasnog otpada.

“Ovo što je urađeno je tek  jedan mali dio posla od onog koji nas očekuje, a razlozi ovako spore dinamike je taj što su za najbitniji dio ovog ekološkog poduhvata, a to je čišćenje korita rukavca od naslaga toksičnog mulja, potrebna znatna finansijska sredstva. Na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu a prvenstveni cilj je prezentacija nove takmičarske staze i onoga što je do sada urađeno i šta još želimo uraditi”, poručili su članovi USR “Sarajevo 1906”.

Pročitajte i:   Poziv na otvoreno Prvenstvo SRS FBiH u lovu ribe udicom sa hranilicom – Feeder

Na takmičenju nije manjkalo takmičarskog rivaliteta i svi su se trudili da uđu u istoriju kao prvi pobjednici na toj stazi gdje su ostvareni  sljedeći rezultati:

1. mjesto ekipa  USR Glavatica –  Jablanica
2. mjesto ekipa  USR Jelah – Tešanj
3. mjesto ekipa  USR Sarajevo – 1906

Najuspješniji pojedinac je bio Nermin Piknjač, član ekipe Jelah-Tešanj.

“Nažalost, takmičenje nije imalo internacionalni karakter jer je uređen tek jedan dio predviđene staze (i to nedovoljno)  te će iduće godine, sigurni smo, učestvovati i nama veoma drage i prijateljske ekipe iz inostranstva.”, saopštili su organizatori.

2 thoughts on “FOTO: Održan kup USR “Sarajevo 1906”

  • 18. Oktobra 2013. at 11:39
    Permalink

    Čestitke Jablaničanima na pobjedi na prvom kupu koji je održan na ovoj vodi.
    Posebne čestitke kolegama iz USR “Sarajevo 1906” što su upornošću, bez neke velike podrške nadležnih, od septičke jame i divlje deponije napravili vodu koja ima perspektivu i koja će, siguran sam, biti jedna od najboljih takmičarskih staza.
    Bistro! 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.