Održan sastanak SRD KS: Kandidat za UO SRS FBiH Senad Kapo iz U.G. “Bistro!”

senad-Kapo-jezero-staracaNa sjednici Koordinacionog odbora sportsko ribolovnih udruženja/društava koja djeluju na području Kantona Sarajevo održanoj dana 09. matra 2015. godine u Sarajevu, donešena je Odluka o prijedlogu kandidata za člana UO SRS FBiH ispred članica SRS FBiH koje djeluju na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku su prisustvovala po dva delegata iz SRD “Vogošća” iz Vogošće, SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, SRD “Zujevina” iz Hadžića, te USR “Sarajevo 1906”, SRD “Miljacka” i Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

Nakon razmatranja predloženih kandidata za člana UO SRS FBiH, ispred ribolovnih Udruženja/Društava sa teritorije Kantona Sarajevo, jednoglasno je odlučeno da se za člana UO SRS FBiH kandiduje Kapo Senad, član U.G. “Bistro!”, Sarajevo.

Ujedno je i razmatran prijedlog o formiranju Asocijacije Sportsko ribolovnih udruženja Kantona Sarajevo, te područja djelovanja iste, gdje je zakazan i naredni sastanak na kojem će biti nastavljeni razgovori o pomenutoj temi.

Sarajevo, 09. mart 2015. godine

Pročitajte i:   Konkurs za domaćina za izbor domaćina 10. Svjetskog mušičarskog prvenstva za kategoriju ‘Master’ 2025.

2 thoughts on “Održan sastanak SRD KS: Kandidat za UO SRS FBiH Senad Kapo iz U.G. “Bistro!”

 • 10. Marta 2015. at 07:04
  Permalink

  Napokon da cujem prijedlog da se kandiduje neko ko zaista voli ribolov. Licno sam se uvjerio u njegov predani rad na popularizaciji ribolova kako u Kantonu Sarajevo, tako i sirom BiH, kao i u zalaganje za ocuvanje prirode sa akcentom na vode i zivi svijet u njima i oko njih. Senad Kapo je jedan od rijetkih koji smiju da kazu, ali i da urade. To je ribar koga cete najcesce sresti kraj vode sa lopatom ili nekom drugom alatkom u ruci ili sa kantama punim ribe dok vrsi poribljavanje. Svaki nas prijedlog saslusa i bez pogovora se ukljuci u akciju, pa nekad i na ustrb vremena sa svojom obitelji (ovim putem ih pozdravljam). Njegov nesebican danonocni rad na portalu bistrobih.ba je jos jedan u nizu dokaza njegove privrzenosti ribolovu i ribolovcima. Cestitam Senadu i ljudima koji su ga predlozili.

  Bistro Bosno i Hercegovino!!!!

 • 10. Marta 2015. at 14:38
  Permalink

  Hvala Monty, ali ne pretjeruj, ureći ćeš me 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.