EkologijaNajnovije vijesti

LSB Elektrane, Banja Luka: Posjedujemo svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju HE “Medna”

interenergoPovodom protesta koji je organizovala grupa građana na lokalitetu izgradnje male hidroelektrane „Medna“ na području opštine Ribnik „LSB Elektrane“ iz Banja Luke kao koncesionar i investitor obavještava javnost da posjeduje svu potrebnu dokumentaciju izdatu od nadležnih institucija Republike Srpske u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Netačne su tvrdnje grupe građana da je područje izgradnje male hidroelektrane „Medna“ na bilo koji način ugroženo jer je preduzeće „LSB Elektrane“ uradilo Studiju uticaja na životnu sredinu te prošlo zakonsku proceduru za dobijanje potrebnih dozvola.

Investitor izvodi gradnju objekata u skladu sa projektnom dokumentacijom i u okvirima određenim relevantnim dozvolama.

MHE „Medna“ će proizvoditi i prodavati proizvedenu električnu energiju u skladu sa važećim zakonima Republike Srpske. Ta regulativa važi za sve objekte te vrste i ne razlikuje se od sistema drugih zemalja.

MHE „Medna“ posljedično nema bilo kakav poseban status u smislu prodajne cijene ili uslova prodaje proizvedene električne energije.

Društvo „LSB Elektrane“ želi istaći da ima podršku mještana koji žive u okolinu lokaliteta izgradnje male hidroelektrane „Medna“ koji su uvidjeli sve prednosti ove investicije.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Dodatak administratora: Malo pregledajte stranice glavnih investitora ovih projekata – Kelag International i Interenergo d.o.o.  i pogledajte područja djelovanja, te koju vrstu “čiste i obnovljive energije” gdje trpaju.
Vjerovatno vi (izvođači/investitori) imate sve dozvole, vjerovatno regularno dobijene, ali šuplja država i zakonodavstvo dozvoljavaju vam da radite to što radite ili pokušavate da radite.

U matičnoj državi (Sloveniji) ne pravite nijednu hidroeektranu, nego samo solarne.
Pitam se, zašto je to tako?
Ah da, Sovenija ima uređeno zakonodavstvo i odgovorne građane.

Srećom, i kod nas ima nekolicina odgovornih… odgovornih prema prirodi i svojoj djeci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.