Najnovije vijestiTakmičenja

Završeno Prvenstvo SRS FBiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak

Dana 18.06.2022. godine završeno je Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak.

Takmičenje je održano na jezeru Bistrik u Kaknju.

Na prvenstvu je učestvovalo 18 kadeta U-15,  11 juniora U-20 i 3 kadetkinje.

Prvo mjesto ekipno u kategoriji kadeta zauzela je ekipa UGSR “Bistro” iz Kaknja, drugo mjesto je zauzela ekipa USR “Alić Hidajet – Hitko’ iz Ilijaša, dok je treće mjesto pripalo ekipi  SRK “Bosna” iz Maglaja.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto i šampion Federacije U-15 je Azur Agičić iz Kaknja, drugo mjesto je Ismail Prazina iz Ilijaša, dok je treće mjesto zauzeo Amel Spahić iz Kaknja.

U kategoriji U-20 ekipno prvo mjesto je ekipa SRD “Mrena” iz Živinica, drugo mjesto je ekipa SRK “Bosna” iz Maglaja i treće mjesto je USR “Sarajevo 1906” iz Sarajeva.

Pojedinačno, prvo mjesto i šampion Federacije u kategoriji U-20 je Mak Softić iz Živinica, drugo mjesto je Belma Zubović iz Živinica, dok je treće mjesto pripalo Ibrahimu Ruviću iz Maglaja.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Od tri kadetkinje najbolja je bila Nea Omerović, druga je Sara Herak i treća je bila Sanela Durmić, sve tri iz USR ‘Sarajevo 1906’ iz Sarajeva.

Vrijeme je bilo lijepo, a staza jako zahtjevna i teška. Takmičenje je proteklo bez primjedbi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.