EkologijaNajnovije vijesti

Prijetnje iz Kotor Varoš i Čelinca – Blokade zbog Vrbanje

Građani Kotor-Varoša i Čelinca zaprijetili su blokadom magistralnog puta Banjaluka – Teslić kako bi na taj način skrenuli pažnju na zagađenost rijeke Vrbanje, izjavio je načelnik Komunalne policije iz Čelinca Vitomir Đurić.
Nekadašnja ljepotica Vrbanja sada liči na industrijski kanal, jer se u nju direktno ispuštaju otpadne vode iz kotorvaroške kožare.
Predsjednik čelinačkog Udruženja sportskih ribolovaca i “Eko-pokreta” Miroslav Katalina ističe da je nekoliko puta obavještavao nadležne službe da se u Vrbanju ispuštaju ogromne količine otrovnih materija, koje mogu potpuno da unište riblji fond.
On je podsjetio da su prije rata,
kada je kožara radila punim kapacitetom, otrovne materije ispuštane samo u vrijeme visokog vodostaja, čime je ublažavana njihova štetnost, ali sada se ni taj minimum zaštite ne poštuje.
Poslanik u Narodnoj skupštini RS Ilija Vujičić rekao je da je ogorčen zbog inspekcijskih organa koji ništa ne preduzimaju da zaštite životnu sredinu od nekontrolisanog zagađivanja i najavio da će putem institucija zatražiti obrazloženje, ali i sankcije za one koji kršeći zakon zagađuju životnu sredinu.
(SAN)

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.