Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

NJIHOVIH 10 GODINA USPJEŠNOG RADA – SAVEZ ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA OPĆINE BIHAĆ – Sekcija sportskih ribolovaca 1997-2007

Kada jedna sekcija sportskih ribolovaca slavi 10. godina rada, a riječ je o invalidima, prije svega treba im čestitati na uspijesima, a i predstaviti ih, i na ovaj način pridružiti se skromno proslavi njihovog jubileja . Oni su….
SSRI BIHAĆ- SEKCIJA SPORTSKIH RIBOLOVACA
Život je kratak da bi mogli reći da 10 godina ne predstavlja mnogo u našem životu i da se za taj period ne može mnogo toga upornim radom postići. Da je to tačno potvrđuje i Sekcija sportskih ribolovaca Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Bihać, članovi USR Bihać. Deset godina je iza njih, jedne od najuspiješnijih sekcija sportskih ribolovaca u nas. Sekcija broji oko 200 članova i takmičenju poklanja izuzetnu pažnju.
Takmičarsku ekipu čine : Felić Senad, Hosić Ale – menager, Vojić Mirsad, Sendić Nihad, SelimovićDenijal – selektor, Hrkić Reufik – takmičar i predsjednik sekcije, Mešić Rifet, VojićFadil, Džaferbegović Muhamed, Majstorović Hasan, Ramajić Edin, Mešić Halid i drugi.
Na državnim prvenstvima sekcija je

 od 1997 godine u proteklih 10 godina osvojila 10 prvih mjesta i to : Goražde 1997, Bosanska Krupa 1998, Bugojno 1999, Mostar-Salakovac 2000 godine, Goražde 2001 godine, Tuzla-Modrac 2002 , Zenica-Drivuša 2003 godine, Gradačac -Hazna 2006 g., Konjic 2005 godine. Bihać-Una 2006 godine.
Pojedinačno svi takmičari su bili prvaci BiH jednom ili više puta za deset godina takmičenja, te nagrađivani kao najuspješniji sportisti na općinskim, regionalnim, federalnim i državnim nivoima, zajedno sa selektorom ekipe. Na svjetskim takmičenjima najbolji pojedinačni plasman ostvario je Mešić Rifet deseto mjesto, dvanaesti Hirkić Reufik i četrnaesti Vojić Fadil.Sekcija učestvuje i na Svjetskim prvenstvima i ostvaruje slijedeće plasmane: 2000 god. Belgija Lijez VI mjesto, 2001 god. Italija-Luka V mjesto, 2002 godine Portugal Coimbra, V mjesto, 2003 godine Italija largo-Bergeze VII mjesto, 2004 godine Slovenija- Radec Sava , VIII mjesto, 2006 Italija Largo-Bergeze VIII mjesto, 2007 godine Belgija VIII mjesto.
Pored svjetskih takmičenja takmičari ove sekcije učestvovali su na bezbroj takmičenja od kojih su najznačajnija: Profi KUP Kutina , Hrvatska gdje su u konkurenciji 35 ekipa zauzeli IV mjesto i to u konkurenciji reprezentacija Hrvatske, Slovenije, SCG, Mađarske, Vojvodine. Na KUP-u Avaza u Bos . Krupi osvojili su prvo mjesto u konkurenciji 2 reprezentacije BiH. Značajan uspijeh postignut je na turniru u Italiji , gdje osvojeno treće mjesto, te nastupi u Premijer ligi, takmičenju u Tuzli itd.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Ove godine takmičari ove sekcije uzeli su učesće u Premijer ligi SRS BiH, nastupili u prvom kolu u Livnu, a u drugom kolu na jezeru Modrac nisu se pojavili, kako kažu zbog umora nakon povratka sa Svjetskog prvenstva iz Belgije i kratkog roka za pripreme i nastup u Premijer ligi BiH. Održano je drugo kolo bez njih, uslijedile su žalbe, bespotrebne rasprave, nedonošenje odluke unutar TK SRS BiH, da bi Upravni odbor donio konačnu odluku da se Liga registruje postignutim rezultatom. Nesporazum je očit, a tu su pogriješili i TK SRS BiH i vodstvo ekipe iz Bihaća, jer termine takmičenja koji se donesu na početku godine nitko ne bi imao pravo mjenjati i podešavati kako kome odgovara. Zbog toga žalosti činjenica da nije u ovom slučaju nađen kompromis i nije bilo sluha da im se omogući nastup u normalnim okolnostima ovakvoj zaslužnoj ekipi, bez obzira tko je kriv i zašto je doslo do nesporazuma, jer su svojim dosadašnjim radom zaslužili.
www.srsbih.com

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.