Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Jadransko-podunavski kup u mušičarenju na smaragdnoj ljepotici Neretvi

jadransko-podunavski-kup-biltenOrganizator takmičenja je Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine, a domaćin je Udruženje građana “Organizacija sportskih ribolovaca Konjic”, jedno od najuspješnijih ribolovačkih udruženja u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje će se održati na smaragdnoj ljepotici Neretvi, na ribolovnoj stazi u Glavatičevu, od 06. do 08. septembra, a medijski pokrovitelj takmičenja su Online magazin SUTRA.BA i ribolovački portal BISTROBIH.BA

“Imamo priliku da ribolovcima i široj svjetskoj javnosti pokažemo tu netaknutu ljepotu i naše endemske ribe – neretvansku mekousnu pastrmku i neretvansku glavaticu. Pripreme za takmičenje su pri kraju i mi smo spremni da ugostimo takmičare i goste. Pozivamo naše prijatelje ribolovce, ali i ostale građane Bosne i Hercegovine, da uveličaju svojim prisustvom ovo takmičenje, da sa nama podijele magiju Neretve i da svijetu pokažemo zašto joj Iliri dadoše ime Nera-Etwa – “božanstvo koje teče””, poručuju domaćini takmičenja.

Ovo takmičenje je kruna uspjeha članova i uprave Organizacije sportskih ribolovaca Konjic koji su u posljednje tri godine uradili ogroman napredak na zaštiti ribljeg fonda u vodama konjičke opštine na kojoj su korisnici ribolovnog prava, a posebno bisera ove opštine – rijeke Neretve, rijeke Rakitnice i “gorskog oka” Boračkog jezera.

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Ozbiljnost OSR Konjic je prepoznata od strane predsjednika Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, gosp. Đorđa Klepića prilikom organizacije i provođenja radionice Udruženja o zaštiti endemskih riba rijeke Neretve.

“Znajući da Slovenija kao prvobitno određeni domaćin za provođenje ovog Jadransko-podunavskog kupa ima probleme i odustaje od takmičenja, predložio sam ovoj ekipi mladih ljudi da oni preuzmu organizaciju. Moram biti iskren i priznati da odavno nisam vidio da se neko ovako ozbiljno uhvatio posla i sa ovolikim elanom i entuzijazmom krenuo u realizaciju jednog takmičenja. Posebno zadovoljstvo mi je to što se takmičenje održava na rijeci Neretvi, našoj ljepotici na kojoj sam i ja najviše vremena proveo u ribolovu. Drago mi je da vidim da je čuvana i da je na njoj situacija sa ribljim fondom sve bolja i bolja. O ribolovnoj stazi na kojoj će se provesti takmičenje ne trebam ništa govoriti onima koji je poznaju. Onima koji je ne poznaju ne mogu riječima opisati jer se to treba vidjeti, kako je prije nekoliko dana prvi put vidio i potpredsjednik FIPS-Mouche federacije, gosp. Borut Jerše koji je istom oduševljen. Siguran sam da će Konjičani biti odlični domaćini i da ćemo opravdati i dobijanje organizacije svjetskog prvenstva u mušičarenju koje će se u Bosni i Hercegovini održati 2015. godine.”, rekao je Đorđe Klepić.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.