Najnovije vijestiOstale vijesti

Na obalama Drine u Ustikolini održan 14. Kup mladičara: Druženje ispred rezultata

 

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Halil Sofradžija” na lokalitetu Rasadnik u Cvilinskom polju kod Ustikoline, održan je 14. Internacionalni memorial “Halil Sofradžija” – tradicionalni KUP mladičara u lovu kraljice naših voda.

Učestvovalo je više od 45 ribara iz Ustikoline, Pala, Goražda, Sarajeva, Slovenije, Ilidže, Foče i Visokog.

Takmičenje je otvorio Sulejmen Dreca, generalni sekretar ribara iz Ustikoline. Ribari su na stazi dugoj preko 15 kilometara imali priliku da se druže i pokušaju uloviti kraljicu naših voda. Ribari su koristili razne varalice i za tri sata takmičenja ulovljeno je samo 12 škobalja koji su završili na trpezi. Niko od ribara nije imao sreću da upeca mladicu i ako je ova  rijeka poznata po kapitalnim mladicama.

Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou i lijepo druženje uz bogatu trpezu gdje su ribari imali ugodan boravak na obalama rijeke Drine.  Za sve učenike lov mladice bio je u drugom planu.

“Lijepo vrijeme poslužilo je da se ribari okupe pored ribarske kolibe u Cvilinskom polju. Dogovoreno je da se ovo takmičenje naredne godine održava u ljetnom periodu kad se ribari mogu okupiti na ovoj lijepoj rijeci i nekoliko dana provesti na kampovanju u šatorima i loviti ribu. Domaćini i organizatori ovog takmičenja priredili su bogatu gozbu sa sve goste i prijatelje prirode i lova mladice. Prof. Nijaz Šahinović iz Visokog već niz godina ovdje dolazi na Drinu, jer je ljubitelj prorode i ribolova. On je odvojio dio slobodnog vremena i više sati se družio sa mladičarima u Ustikolini.”, rekao je Sulejmen Deca, sekretar SRD „Halil Sofradžija“.

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

Velike zasluge za uspješno organizovanje ovog takmičenja pripadaju svakako Sulejmenu Dreci koji je uspio da obezbjedi bogat ručak i bogatu trpezu sa raznim delicijama. Bilo je ovo jedno od izuzetno kvalitetnih druženja na kojem su ribari prepričavali svoje doživljaje iz lova ribe na Drini. Podijeljeno je i nekoliko Zahvalnica zalužnim pojedincima za razvoj i unapređenje ribolovnog sporta u ovom kraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.