Najnovije vijestiOstale vijesti

Na obalama Drine u Ustikolini održan 15. kup mladičara – Druženje ispred rezultata

Piše: Ismet BAJROVIĆ

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Halil Sofradžija“ na lokalitetu Rasadnik u Cvilinskom polju kod Ustikoline, održan je 15. Internacionalni memorial Halil Sofradžija  – tradicionalni KUP mladičara u lovu kraljice naših voda.

Učestvovalo je više od 60 ribara iz Ustikoline,  Goražda, Sarajeva, Ilidže, Foče i Visokog.

Takmičenje je otvorio Sulejmen Dreca, generalni sekretar ribara iz Ustikoline.

Ribari su na stazi dugoj preko 15 kilometara imali priliku da se druže i pokušaju uloviti kraljicu naših voda. Ribari su koristili razne varalice i za tri sata takmičenja ulovljena je samo jedna mladica, a ulovio je Nail Koro iz Ustikoline.

Riba je bila dugačka 86 cm, a teška pet kilograma i trista grama.

Treba napomenuti da više  niko od ribara nije imao sreću da upeca mladicu, iako je ova  rijeka poznata po kapitalnim mladicama. Doduše, vodostaj rijeke bio je visok, pa ni riba nije dobro grizla.

U Ustikolini okupili su se brojni ribari radi lijepog druženja, a lov ribe je bio u drugom planu.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou gdje je bilo lijepo druženje uz bogatu trpezu i gdje su ribari imali ugodan boravak na obalama rijeke Drine.  Za sve učesnike lov mladice bio je u drugom planu.

Lijepo vrijeme poslužilo je da se ribari okupe pored ribarske kolibe u Cvilinskom polju.  Domaćini i organizatori ovog takmičenja priredili su bogatu gozbu sa sve goste i prijatelje prirode i lova mladice.

Prof. Nijaz Šahinović iz Visokog već niz godina ovdje dolazi na Drinu, jer je ljubitelj prorode i ribolova.  On je odvojio dio slobodnog vremena i više sati se družio sa mladičarima u Ustikolini“, kaže Sulejmen Deca, sekretar SRD „Halil Sofradžija“.

Bilo je ovo jedno od izuzetno kvalitetnih druženja na kojem su ribari prepričavali svoje doživljaje iz lova ribe na Drini. Podijeljeno je nekoliko zahvalnica zalužnim pojedincima za razvoj i unapređenje ribolovnog sporta u ovom kraju.

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.