EkologijaNajnovije vijesti

TE Stanari se potrudila da i mi imamo svoj ‘Hoangho’ – Žutu Ukrinu

Žuta Ukrina. Sve i da je kiša padala, a nije, vidi se da nije ‘prirodna boja’ rijeke koju mi ribolovci zovemo ‘oranje’, a kad je voda u potpunosti zamućena nakon jakih kiša.

Ovu boju Ukrini daju otpadne vode i separacija TE Stanari.

Na ove slike koje su osvanule na Facebooku, a koje je prenio portal prnjavor.info, jedan dobro upućeni komentarista, očito član nekog od pomenutih udruženja koji gazduju ribljim fondom rijeke Ukrine, dao je sljedeći komentar:

Poštovani, ovo nije prvi put da se ovo dešava. Često Ukrina mijenja boju od crne, žute i crvene boje. SRD “Ukrinski cvijeta” Prnjavor, SRD “Ukrina” Derventa i SRS “Škobalj” Stanari održali su nekoliko sastanaka. Redovno se obaveštava Republička inspekcija, nažalost nikada nije profesionalno odrađeno. Dali smo prijedlog da se oformi komisija i da se uključe lokalne vlasti Prnjavora, Dervente i Stanara, ali od toga ništa. Smatram da sigurno gubimo našu Rijeku Ukrini. A samo treba postaviti par kaskada uzvodno prema Stanarima, na kraju krajeva to je i obaveza TE Stanari. Dragi ribolovci, ekolozi i građani zaštitio Rijeku Ukrini a ujedno štitimo i sebe sami. Ne gledajte ovo politički da bi se svetili i omalovažavaju jedne druge.

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.