Najnovije vijestiTakmičenja

Pobjednici 13. Kupa Jadransko-podunavskih zemalja: SRD Banja Luka 1- ekipno, Matijaž Tirović iz Bleda – pojedinačno

Najuspješnija ekipa na 13. Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023., koji je održan u Konjicu, na rijeci Neretvi u Glavatičevu je ekipa SRD Banja Luka 1 iz BiH, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji bio Matijaž Tirović iz Bleda, Slovenija.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH od 09. do 11. juna, a okupilo je 18 ekipa sa 54 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Domaćin takmičenja, koje je održano u okviru manifestacije Dani Grada Konjica, je bila Organizacija sportskih ribolovaca Konjic, uz podršku grada Konjica.

Drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji je osvojila ekipa SRK Kolašin, Crna Gora, a treće RD Bled iz Slovenije.

Drugoplasirani u pojedinačnoj konkurenciji je bio Saša Jeremić Banja Luka, BiH, dok je treće mjesto osvojio Tomislav Praštalo, Banja Luka, BiH.

Proglašenje najuspješnijih učesnika i uručenje nagrada upriličeno je u Glavatičevu.

Vladimir Kukrika, kapiten pobjedničke ekipe SRD 1 Banja Luka, zahvalio se Gradu Konjicu i OSR Konjic na dobroj organizaciji.

„Prelijepa Neretva, prelijep ribolov, malo teški uslovi. Neretva je jaka rijeka, a zbog kiše je bio povišen vodostaj, ali ispunili smo svoja očekivanja, vraćamo se sa trofejima i ovo je bilo jedno prelijepo druženje. Nama ova pobjeda mnogo znači, jer njegujemo ovakav način ribolova, održavamo školu ribolova i radimo sa mladim naraštajima, i nadamo se da će naše nove generacije da nastave put koji smo mi započeli“ – izjavio je Vladimir.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Prvo mjesto u pojedinačnom plasmanu sa 16 ulovljenih riba nakon tri takmičenja, osvojio je Matijaž Tirović iz ekipe Bled, Slovenija. Zadovoljan i sretan se vraća u svoju državu, a kako je kazao za radiokonjic.ba mjesto Glavatičevo je na njega ostavilo poseban utisak tako da planira da u skorije vrijeme ponovno dođe.

„Pobjedio sam i vrlo sam zadovoljan. Vodostaje Neretve je bio viši do očekivanog, ali to me nije spriječilo da budem najbolji. Ulovio sam u prvom i drugom sektoru po šest riba i u trećem četiri što je bilo dovoljno za pobjedu. Na rijeci Neretvi sam lovio prvi put, a ovo takmičenje svakako je bilo nova prilika za upoznavanje, za druženje i sa već poznatim ljudima, ali isto tako i jedno novo veliko iskustvo“ poručio je Matijaž Tirović.

Predsjednik Skupštine OSR Konjic Hrabren Kapić je izrazio zadovoljstvo jer je takmičenje prošlo u najboljem redu.

„Takmičari su, što je najbitnije, oduševljeni Neretvom, ulovom i ukupnom organizacijom. Neki takmičari se vraćaju na Neretvu i veliki broj njih širi tu lijepu priču o Neretvi, dok drugi koji su prvi put bili na takmičenju su kazali da ljepšu rijeku nikada nisu vidjeli, niti su ribarili na njoj“ – izjavio je Kapić,  koji se zahvalio i mladim članovima OSR Konjic koji su bili velika podrška na terenu, istaknuvši da su oni budućnost sportskog ribolova u Konjicu i da su naučili mnogo tokom ovog takmičenja.

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.