Najnovije vijestiOstale vijesti

Hercegovina bogatija za još jedan ribnjak

ČAPLJINA – Uz rijeku Trebižat, u istoimenom naselju u Čapljinskoj općini, okupljanjem mještana obilježeno je otvaranje ribnjaka koji djeluje u sastavu tvrtke Zlatno sunce d.o.o. Trebižat. Čast da presječe svecanu vrpcu i time službeno oznaci pocetak rada ribnjaka pripala je najstarijem ribaru u Trebižatu, 78-godišnjem Žarku Grgicu, a ribnjaku je kumovao Luka Jovic Džin. Obred blagoslova predvodili su fra Bonifacije Barbaric i fra Mile Vlašic.

Obitelj Rebac vlasnik ribnjaka
Iza ovog gospodarskog iskoraka stoji obitelj Rebac, na celu s vlasnikom Vlatkom Repcom. Na svecanosti otvaranja Vlatko Rebac je, izmedju ostalog, rekao: „ Moja obitelj, uz dvije poznate tvrtke Rebac šped i Rebac benz, osnovala je novu tvrtku

Zlatno sunce s namjerom da se bavi proizvodnjom zdrave hrane, ugostiteljstvom i turizmom. Najprije smo poceli s uzgojem ribe, te nasadima maslina i voca… Bio bih sretan da ovakvih i slicnih projekata bude više kako bi se ljudi zapošljavali, a mi smo dosad zaposlili 53 osobe. Za pocetak, u ribnjaku ih je troje, a bit ce i više“, rekao je Rebac.

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Investicija vrijedna 300.000 maraka

Ribnjak je površine 6500 cetvornih metara. Izgradjen je po najvišim ekološkim i tehnickim standardima, pod nadzorom Veterinarskog zavoda Mostar. Projektant je inženjer Vlatko Malic, a recenzenti projekta su dr. Jerko Pavlicevic, dr. veterine Dževad Handžar, hidroinženjer Marinko Pranjic, a ekostudiju je sacinio biolog Marinko Dalmatin.
Kapacitet uzgoja staništa je izmedju 40 i 50 tona ribe godišnje, a od vrsta ce biti zastupljene šaran, pastrva i jegulja, te žabe. Investicija je vrijedna oko 300.000 maraka

Piše:Ivanka Džajic – Dnevni List

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.