Najnovije vijestiReportaže

Otkrijte ljepote kanjona Hrcavke

U gotovo nedostupnom kanjonu rijeke, gdje ljudska noga rijetko zalazi, nalazi se i vodopad Skakavac
Ako ste neodlucni u tome gdje otici na izlet, necete pogriješiti zaputite li se do Nacionalnog parka “Sutjeska”, gdje cete uživati u brojnim prirodnim ljepotama.
Jedna od njih je i rijeka Hrcavka koja izvire u šumovitim predjelima istocnih padina planinskog masiva Oboreno tocilo. Ona vijuga kroz uski kanjon izmedju Orline i Pasa-Lipovog dola, te Stružina i Gradine, lomeci se o njegove kamene litice, tek ponegdje
malo odahnuvši u modrim virovima, a odmah zatim

nastavlja da pjenuša i huci žureci u susret Sutjeski. Na tom kratkom putovanju pridružuju joj se brojne rijeke i potoci, koji se gotovo strmoglavo obrušavaju sa obronaka Treskavca, Orufe, Careve gore i Trebove.
U gotovo nedostupnom kanjonu Hrcavke, gdje ljudska noga rijetko zalazi, nalazi se i vodopad Skakavac. Iz nepristupacne stijene izvire voda koja pada u kanjon. Na ušcu rijeka Hrcavke i Sutjeske, na lokalitetu Suvoda, u neposrednoj blizini saobracajnice Foca – Gacko, nalazi se idealno mjesto za izletnike i ljubitelje dugih tura pješacenja.
Odlucite li otkriti ljepote ovog kraja, najbolje je da iz Sarajeva krenete prema Tjentištu. Odatle makadamskim putem prema selu Todjevac, a onda pješke do vodopada Skakavac.
I. B. – Dnevni avaz

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.