Najnovije vijestiOstale vijesti

Zmije zalaze i u dvorišta kuća

Na području Foče ovoga proljeća evidentirana je pojava većeg broja zmija, a s ovim nepoželjnim gostima posebno se susreću ribari na obalama rijeka i jezera. Mještani tvrde da se zmije pojavljuju i u blizini kuća, a susreću se i na ulicama i seoskim putevima. Njego Radović s Broda na Drini ubio je zmiju dužine više od metra u svom dvorištu, u neposrednoj blizini porodične kuće. Stanovnici Mjesne zajednice Popov Most kod Tjentišta strahuju od zmija koje su se počele pojavljivati na njihovim livadama i baštama. Niko od mještana u šumu ne zalazi bez čizama na nogama. Ramo Šolpa iz Zamrštena ubio je tri zmije dok je radio u polju na svom imanju, a Muharem Šadimlija prije nekoliko dana, dok je čuvao krave, ubio je dvije….

Šadimlija tvrdi da u ovom kraju ima poskoka i šarki, a posebno u planinskim predjelima i tamo gdje su kuće porušene u minulom ratu.
Sportski ribolovci u kanjonu Sutjeske, Hrčavke i Drine često primijete gmizavce, ali ih ne diraju jer, kako rekoše, što ih više ubijaš, zmije se više pojavljuju. U fočanskom kraju ove godine, na svu sreću, niko nije stradao od ujeda zmije.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

Vijest preuzeta sa: www.dnevniavaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.