Najnovije vijestiOstale vijesti

С.Р.Д. “Укрина” из Дервенте

Heкoликo вијести o aктивнocтимa oвoг друштва
Првакиње Републике

На првенству Републике Српске, које је одржано у Градишци почетком јула, чланови Спортско-риболовног друштва «Укрина» наступили су у свим категоријама и остварили одличне резултате, посебно у женској конкуренцији.
Тако је екипа сениорки, у саставу Душанка Миловановић, Саја Видовић и Ката Миловановић, убједљиво освојила прво мјесто. Такође, првакиње РС постале су и кадеткиње, у саставу Милица Голуб, Дајана Миличић и Сњежана Миловановић. На овај начин обезбијеђено је и учешће на првенству БиХ. Солидне резултате остварили су и сениори, које су представљали Гроздан Симикић, отац и син, те Далибор Живанић, који ће учествовати у разигравању за првенство БиХ. Солидан посао одрадили су и
дервентске судије Милан Миловановић и Стеван Радак. Сви ови резултати, као и бројне акције на очувању ријека Укрине и Саве, показују да се у овом спортском друштву већ годинама успјешно ради.
Cимикић у репрезентацији
Симикић Гроздан, омладинац СРД «Укрина» из Дервенте се ових дана окитио са неколико медаља и признања на великим такмичењима. На првенству РС у Градишци Симикић је био међу најуспјешнијим такмичарима у дисциплини лов рибе удицом на пловак. Захваљујући томе, стекао је услове за одлазак на такмичења које организује кровни савез БиХ и премијер лиге CPC БиХ. Симикић је у септембру у оквиру првог кола премијер лиге у Тузли (језеро Модрац) освојио прво мјесто у конкуренцији такмичара до 18 година а у оквиру 2. кола у Броду на ријеци Сави је поново био међу најбољима, те је добио пехар и диплому.
Симикић Гроздан је на основу остварених резултата уврштен у репрезентацију БиХ, која ће 2010. године учествовати на Европском првенству у Италији.
Сомијада 2009. године
Поводом Велике Госпојине и 158. Дервентског вашара на ријеци Сави у времену од 14-16.8.2009. године, одржано је екипно такмичење у лову сома. Учествовало је 14 екипа. Након 48 сати сумирани су резултати улова а најбоље резултате је постигла екипа «Бандар» Дервента у саставу: Глишић Теодор, Новић Недељко и Прерадовић Недељко.
Судијски апарат у саставу Миловановић Милан и Мандић Јован је одговорно одрадио свој посао јер није било примједби од стране такмичара.
Најбољи у Градишци
Почетком јула у Градишци је одржано првенство Републике Српске у лову рибе удицом на пловак у омладинској конкуренцији. Дервентска екипа у женској конкуренцији је, освојивши прво мјесто, остварила одличан резултат. Дервенћанке су наступиле у саставу Милица Голуб, Сњежана Миловановић и Дајана Миличић, а њихов резултат је доказ квалитетног рада дервентског клуба са млађим селекцијама такмичара.
Чишћење Укрине
Спортско риболовно друштво «Укрина» Дервента сваке године у прољеће чисти обалу и корито ријеке Укрине од купалишта Патковача до старог моста. Ово чишћење се обавља на мјесту које је одређено за мрјестилиште и на том дијелу тока Укрине забрањено је пецање рибе. У акцији је учествовало неколико десетина чланова рибарске секције Дервента, а према ријечима секретара Спортског рибловног друштва «Укрина» Дервента, Драгића Павловића ову акцију подржао је новчаним средствима Петар Вукадиновић са Баније који ради у иностранству и коме је овом приликом додијељена захвалница рибара.
Ката Миловановић је за ову акцију припремила рибљу чорбу, а Барба Мехо је рибарима дао на услугу своје чамце.
Добри рибари — 6ољи кувари
У оквиру обиљежавања Велике Госпојине, дервентски риболовци организовали су низ манифестација. Прво су од 14. до 16. августа организовали “сомијаду”, односно такмичењу у ловљењу сома на Сави, а у недјељу су организовали такмичења у улову рибе удицом на пловак и спремању рибљег паприкаша. У такмичењу у улову рибе удицом на пловак, осим неколико дервентских, учествовало је и неколико екипа из сусједних општина, међу којима су били рибари из СРД «Челинац», «Усора» (Теслић), «Амур» (Градишка), «Укрински цвијет» (Прњавор) и «Врбас» (Лакташи). Најбољи резултат у женској конкуренцији су оствариле такмичарке из Дервенте, друга је била екипа «Укрински цвијет» из Прњавора, а трећа екипа «Усора» из Теслића.
У појединачној конкуренцији најбољи резултат остварила је Дервенћанка Саја Видовић.
У мушкој конкуренцији прво мјесто припало је екипи «Амур» из Градишке, друго «Укринском цвијету 1», а треће «Укринском цвијету 2» из Прњавора. Најбољи појединачни резултат остварио је Дарко Живковић из Прњавора.
У спремању рибљег паприкаша, награду за прво мјесто добио је Велибор Пушкарић из Дервенте, други је био Владислав Винчић из Брода, а треће мјесто је припало Дервећанки Кати Миловановић.
Павловић Д. – Ribolovne novine iz januara 2010. godine


Pročitajte i:   Завршено Међународно такмичење у риболову “Биоштица 2024“ (Видео)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.