Najnovije vijestiTakmičenja

1. otvoreno takmičenje u ribolovu općine Tešanj

Dana 08.09.2012. godine (subota)  na ribolovnoj stazi rijeke Usore u mjestu Jelah, općina Tešanj, povodom 9. septembra – Dana oslobođenja općine Tešanj od fašizma, u organizaciji Sportskog saveza općine Tešanj održano je 1. otvoreno pojedinačno takmičenje u sportskom ribolovu, disciplina “ulov ribe udicom na plovak”.
Na samom takmičenju odziv je bio dobar, učestvovali su pojedinačno članovi SRD “Jelah” Tešanj, USR “Blinker” Kalošević – Tešanj, SRD “Usora” Teslić, SRD “Usora” Usora, SRD “Kulina” Doboj Jug, s ukupno osamnaest takmičara.

 Vedro i sunčano vrijeme, ljepota rijeke Usore i dobra atmosfera među takmičarima stvarali su optimalne uslove za dobar ulov. Da sve bude fer, korektno i prema sportskim pravilima pobrinuo se državni sudija Džemal DAJC Memić. Nakon tri sata nadmetanja u sportskom ribolovu izvršeno je vaganje ulova, sumiranje rezultata i proglašenje pobjednika.
Rezultati takmičenja su sljedeći: 
 1. Pilav Ragib 1760 poena,
 2. Gopo Haris 1360 poena,
 3. Festa Vahid 1230 poena,
 4. Travančić Amer 1070 poena,
 5. Mehinović Sabit 960 poena,
 6. Čaplja Mirsad 850 poena,
 7. Travančić Armin 820 poena,
 8. Rizvanović Hamdo 760 poena,
 9. Sejdić Besim 740 poena,
 10. Hodžić Emir 650 poena,
 11. Tukić Nermin 620 poena,
 12. Tokmić Armin 550 poena,
 13. Gašo Mato 520 poena,
 14. Šarotić Hamdo i Hodžić Mirsad 470 poena,
 15. Tokmić Hasib 450 poena,
 16. Dakić Anka 40 poena,
 17. Smiljanić Branka.
Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu
 U ime organizatora takmičenja, Sportskog saveza općine Tešanj, nagrade i medalje najboljim pojedincima uručio je predsjednik Saveza Ogrić Alija.
 Svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice za učestvovanje na takmičenju. Nakon oficijelnog završetka takmičenja, uz bogatu trpezu jela i pića, sportski ribolovci koji gravitiraju i djeluju na rijeci Usori nastavili su zajedničko druženje i veselje.
Ovom prilikom čestitamo najboljim pojedincima, uz sportski pozdrav BISTRO!
 Naredne godine općinsko takmičenje u sportskom ribolovu će se održati 9. septembra na Jezeru Mrkotić , gdje će domaćin biti Udruženje sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.