EkologijaNajnovije vijesti

U nedjelju preko 9000 građana je posjetilo “Rekreativnu zonu Banjaluke”

9000_rekreativacaInicijativa građana „Rekreativna zona Banjaluke“ dobila je provjerenu informaciju da je u nedjelju od 11:00 do 16:00 časova Rekreativnu zonu Banjaluke posjetilo više od 9000 ljudi!

Ovu informaciju smo dobili od našeg najaktivnijeg rekreativca koji dnevno najmanje 3 puta posjećuje Rekreativnu zonu Banjaluke, a tako je i u nedjelju bio zajedno sa svojim sugrađanima Banjaluke. Taj dan je u Rekreativnoj zoni boravio nešto više od 4 sata i tom prilikom izbrojao više od 9000 ljudi!

Pored ove cifre od 9000 ljudi, koju smo već duže vrijeme saopštavali kao veoma relanom, ako ne i većom, imamo i jednu veoma zanimljivu priču ovog rekreativca.

On je, kako sam kaže, ozdravio na našem brdu! Ljekari mu nisu davali puno vremena života, ali sad je, kako kaže, zdrav kao dren, i to sve uz pomoć redovnog pješačenja na Banj brdu. Svakodnevno pređe 35 kilometara strašno brzim hodom.

Ako ste čest posjetilac Rekreativne zone, vjerovatno ste ga nekad i viđali u skafanderu i pomislili “pa zar ovaj čovjek već jednom nije prošao…?”

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Kao što smo rekli, mi smo već odavno svjesni ovog velikog broja rekreativaca i na osnovu toga smo prije skoro dvije godine svjesno ušli u čitavu ovu inicijativu. Na početku smo uradili malu internet anketu gdje nam je jasnu podršku dalo 3.500 ljudi koji su rekli „Ne automobilima“. Na osnovu ovih početnih brojki i redovnog analiziranja stanja na terenu došli smo do zaključka da Rekreativnu zonu redovno posjećuje više od 5000 ljudi, a sigurni smo da za ovu kvalitetnu inicijativu imamo podršku velikog broja građana Banjaluke koja je svakim danom sve veća.

I ovaj put ponovo apelujemo na Grad, kada već nisu na vrijeme, da sada realno sagledaju stanje na terenu, jer svaka pogrešna odluka Grada daće nam još veću podršku građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.