Najnovije vijestiOstale vijesti

Besim Sejdić: 10 godina rada u USR “Blinker” Kalošević – Tešanj kroz fotografije

Piše: Besim Sejdić

U početku ribolov je bio samo hobi – rekreacija. Vremenom je ribolov postao puno više od hobija. Sada je to stil života.

U ovom albumu je dio mog života, mojih prelijepih uspomena.

Druženja, takmičenja, suđenja, sjednice, skupštine, ekološke akcije, škole ribolova, ulovi, ribolovne šale, pjesme, nova poznanstva i prijateljstva i mnogo toga dobroga u sportskom ribolovu obilježilo je moju aktivnost u zadnjih deset godina.

Bilo je i manje lijepih trenutaka (trovanje ribe, devastiranje infrastrukture, nerazumijevanje drugih, neodgovorna ponašanja pojedinaca) ali puno je više lijepih uspomena koje su ostale zabilježene u ovom fotoalbumu.

Koliko se toga dobrog uradilo za širu društvenu zajednicu, od infrastrukture do ekologije, preko rada sa mladima do razvoja sportskog ribolova.

Jezero Mrkotić – turistički dragulj sa kompletnom infrastrukturom, rasvjetom, internetom, nadstrešnicama, ribarskom kućom, rijeka Usora, uređene obale, nastrešnice, vodopropusne brane, sistem za navodnjavanje jezera, ribarske novine, poribljavanja, memorijalni kupovi, fišijade, ekološke akcije, saradnja sa drugim udruženjima, saradnja sa mjesnim zajednicama i općinom Tešanj i još mnogo toga…

Pročitajte i:   Održana Kup SRS BiH u lovu ribe na hranilicu - Feeder

Mogu reći da sam ponosan kada se okrenem iza sebe i pogledam šta smo sve uradili zajedničkim djelovanjem članova USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj, uz nesebičnu podršku šire lokalne zajednice.

Želio bih da se zahvalim svima koji su mi sve ove godine davali nesebičnu podršku, ponajprije svojoj porodici, svojim komšijama, a onda svim svojim kolegama ribolovcima iz Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj, kao i mnogobrojnim sportskim prijateljima širom Bosne i Hercegovine.

Hvala i onima koji me ponekad nisu podržavali, te su mi time davali još više motiva za što bolje i organizovanije djelovanje našeg Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Kroz oko fotoaparata u ovih desetak godina mog rada zabilježio sam preko 100 000 fotografija, koje krase moju arhivu i čija je vrijednost nemjerljiva (ne mislim na materijalnu vrijednost).

Što vrijeme više prolazi fotografije postaju vrijednije uspomene.

Neki od ovih ljudi na slikama nisu više među živima, ali njihova djela i uspomene na njih ostaće vječno u našim srcima.

Sportski pozdrav za sve moje prijatelje sa ovih fotografija, bilo je lijepo družiti se sa vama, učiti nove stvari, odrastati sa djecom i omladinom, izgrađivati svoj lični odnos prema prirodi i okolini, jednom rječju biti sportski ribolovac, BISTRO!

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Više fotografija možete pogledati na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.