Najnovije vijestiOstale vijesti

Počelo “brisanje” gradilišta HE Vranduk: Za 90 dana sve će biti u prvobitnom stanju

Na lokalitetu gdje je trebala biti izgrađena Hidroelektrana Vranduk počelo je uklanjanje materijala i demontaža radionica te vraćanja lokacije u prvobitno stanje.
Svi radovi koji su urađeni na lokalitetu u Vranduku, gdje je trebala biti izgrađana hidroelektrana, ovih dana se brišu s ovog područja i to nakon što je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odlučila da je obustava radova i vraćanje lokaliteta u prvobitno stanje najbolje rješenje nakon što je Strabag izašao iz projekta, a Euro-asfalt i Končar nisu uspjeli promijeniti stavke ugovora EBRD-a i nastaviti radove.
Ova odluka donesena je u januaru, a tada je u razgovoru za Klix.ba predsjednik Mjesne zajednice Vranduk Besim Begić pojasnio da je mještanima obećano da će sve biti vraćeno u prvobitno stanje. Međutim, niko nije vjerovao da će do toga doći veoma brzo s obzirom na to da se na lokalitetu već nalaze mašine koje odvoze materijal s improvizovane brane i vrše demontažu skladišta.

Begić je danas kazao kako je rok za uklanjanje nasipa, čeličnih stubova i radionice 90 dana.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Podsjetimo, početkom februara prošle godine portal Klix.ba je pisao o tome da bi umjesto Strabaga u konzorcij s Končarom trebao ući Euro-Asfalt, a problem je predstavljala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja je trebala dati dozvolu za promjenu izvođača radova.

https://youtu.be/EOTjH8_hQJI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.