Najnovije vijestiOstale vijesti

Dame sa Une

Fly fishing (mušičarski sportski ribolov) iz dana u dan postaje sve popularniji i stiče sve više poklonika i tamo gdje nisu ni znali i upražnjaVali ovu vrstu sportskog ribolova. Njegova popularnost je još više porasla stvaranjem posebnih revira na rijekama Uni, Uncu, Sanici, Ribniku, Sturbi i na još nekim vodotokovima sa posebnim režimom ribolova.
Među poklonicima ovog atraktivnog ribarenja upoznali i dvije mlade i lijepe dame: Sanju Kurtagić iz Bihaća i Merimu Gromilić iz Livna, koje su krenule
stopama svojih muževa, vrsnih sportskih ribiča. U razgovoru sa njima saznali smo da su njih dvije, bar koliko im je zasada poznato, jedine dvije žene (a voljele bi da nisu) u BiH u ovoj vrsti sportskog ribolova.
Na nekim takmičenjima Sanja i Marima su se ravnopravno borile i pobjeđivale znatno iskusnije i starije ribolovce. Zato pozivaju i druge žene da se bave sportskim ribolovom, a posebno mušičarenjem, te da im se jave radi zajedničkog ribolova i druženja kako bi mogli razmijeniti iskustva.Treba napomenuti i da je dama sa Une, Sanja Kurtagić vrstan majstor u izradi velikog broja vještačkih mušica sa kojima love i najbolji sportski ribolovci u BiH ali i širom Evrope.
H.G.

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.