Najnovije vijestiOstale vijesti

Misija OSCE-a u BiH objavljuje: Konkurs za najbolju fotografiju povodom Dana planete Zemlje

Vode Bosne i Hercegovine i dalje su izložene iznimnim pritiscima
Sarajevo, 16. mart 2009. godine – Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas objavljuje početak konkursa za najbolju fotografiju na temu Zaštitimo vode BiH, kojim želi skrenuti pažnju javnosti na izuzetno važno pitanje zaštite voda. Svi učenici i učenice osnovnih škola imaju pravo učestvovati u ovom konkursu, koje je otvoreno do 15. aprila, a u cilju obilježavanja 22. aprila, Svjetskog dana planete Zemlje.
Slanjem svojih fotografija, bilo u štampanom (10x15cm) ili u digitalnom formatu (1600×1200 piksela), učenici i učenice trebaju pokazati kako oni vide zaštitu voda u zemlji, sa slikama dobrih ili loših primjera koje pronalaze u svakodnevnom životu.
Vode Bosne i Hercegovine i dalje su izložene iznimnim pritiscima, i svjedoci smo svakodnevnog nepažljivog ponašanja i građana i preduzeća, što dovodi do povećanja stepena zagađenosti voda. Cijena zagađene vode je previsoka. Namjera Misije jeste da dopre, ne samo do najmlađe generacije, već i do šire javnosti, u naglašavanju važnosti očuvanja najdragocjenijeg prirodnog resursa svijeta, a posebno Bosne i Hercegovine.
Autore i autorice prve tri pobjedničke fotografije očekuju prikladne nagrade, koje će im biti uručene 22. aprila – na Svjetski dan planete Zemlje.
Narednih dana, predstavnici Misije distribuirat će svim osnovnim školama promotivne postere o fotokonkursu. Više informacija o fotokonkursu dostupno možete pronaći ovdje.
Fotografije možete slati poštom na adresu Misija OSCE-a u BiH, Fra Anđela Zvizdovića 1, 71000 Sarajevo ili e-mailom na photo.ba@osce.org.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Kutak za informisanje
Za detaljnije informacije kontaktirajte
Mersiha Causevic-Podzic, Glasnogovornica
Odjel za medije i informisanje javnosti
OSCE Misija za Bosnu i Hercegovinu
Fra Andjela Zvizdovica 1
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 (0)33 752 338
Fax: +387 (0)33 442 479
E-mail: Mersiha.Causevic-Podzic@osce.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.