EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poziv iz Ekološko – sportskog udruženja građana “Eko – Sport” Šićki Brod

 Ekološko – sportsko udruženje građana “Eko – Sport” Šićki Brod poziva sve ljubitelje prirode, posjetioce i vlasnike kućica na jezeru Kop da se priključe akciji udruženja i prikupe smeće i otpad oko prostora na kojem borave i isto donesu na glavnu gomilu koja će se naknadno odvući na deponiju.

Ovim putem se pozivaju svi ljubitelji prirode da nam pomognu održavanju jezera i da ga napravimo čišćim i ljepšim za boravak svih nas!

U narednom periodu Eko-Sport organizuje i postavljanje info-tabli na ulazima prema jezeru kojima se želi uticati na svijest građanada u narednom periodu ne bacaju smeće na jezerskom području.

Planirano je da se svo smeće odvuće na deponiju i sve trenutne lokacije koje se trebaju očistiti ćemo slikati i postaviti na Facebook – grupu udruženja. Nakon čišćenja prostor u širem reonu pazit ce eko čuvari i fotografisati prekršioce, njihove fotografije sa dopisom iz društva bit će poslane nadležnoj inspekciji kao i MUP-U.

Ova akcija je nastala i kao reakcija na upozorenje pogona rekultivacije Rudnika Kreka koji su jasno upozprili da će ukoliko se nastavi konstantno bacanje smeća doći do postavljanja rampi i zatvaranja prilaznih puteva jezeru.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

NE DOZVOLIMO DA SE TO DOGODI!!!

One thought on “Poziv iz Ekološko – sportskog udruženja građana “Eko – Sport” Šićki Brod

  • SAMO DA DODAM ,AKCIJA JE POLOVIČNO ODRAĐENA ZBOG KOLIČINE SMECA I NASTAVLJA SE U NAREDNIM SUNČANIM VIKENDIMA I TRAJAT ĆE DOK SVE NE BUDE OČIŠĆENO U KOLIKO JE KISA AKTIVNOSTI SE ODGAĐAJU ZA LJEPSI VIKEND JER ZBOG BLATA OKO JEZERA NEMOZE SE PROLAZIT SA KAMIONIMA ….HVALA RUSKU NA OBJAVLJENIM FOTKAMA I TEKSTU BISTRO SVIMA STAROJ RAJI POSEBNO,,,.–,ROKO

Comments are closed.