EkologijaNajnovije vijesti

Posljednje upozorenje: Ne puštajte automobile među pješake i rekreativce u Rekreativnoj zoni Banja Luka (Banj brdo)!

RekreativnaZonaBL_18.10.2015_1.jpgInicijativa građana “Rekreativna zona Banjaluka” posljednji put upozorava Gradsku upravu – ne puštajte automobile među pješake i rekreativce u Rekreativnoj zoni Banja Luka (Banj brdo)!

Sagledavajući situaciju u saobraćaju koja je bila u nedjelju 18.10.2015. u Rekreativnoj zoni Banja Luka (Banj brdo), inicijativa građana “Rekreativna zona Banjaluka” osjeća potrebu da Gradskoj upravi i javnosti skrene pažnju na veoma veliku opasnost po pitanju sigurnosti pješaka koja je vladala zbog naredbe kojom su svi koji su htjeli svojim automobilima mogli nesmetano proći prema novootvorenom restoranu.

„Još jednom ponavljamo da je uspostavljanje saobraćaja na Banj brdu u Rekreativnoj zoni Banja Luka, među pješake koji tu zonu koriste za rekreaciju i šetnju, veoma opasno! Jednostavno rečeno, tehnički uslovi te saobraćajnice i trenutna velika popularnost rekreativne i pješačke zone ne čine je sigurnom za pješake i vozače automobila. Nadamo se da ovaj apel šaljemo u pravo vrijeme, na pravu adresu i da u ovom gradu postoje odgovorne i savjesne osobe.“,  rekao je Goran Pivašević, jedan od pokretača i članova inicijative.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

„Ovom prilikom želimo da obavijestimo širu javnost da je direktor Turističke organizacije Banja Luka dao nalog radnicima koji obezbjeđuju prolaz kod rampe da puštaju sve automobile čiji vozač naglasi da je gost novootvorenog restorana. Ova njegova odluka je javno kršenje odluke o ograničenom saobraćaju na tom putu, koja je još uvijek na snazi. Takođe, napominjemo da za posljedice svih narednih reakcija nazodovoljnog stanovništva našeg grada, će biti direktno odgovoran i gospodin Barašin. O stavu javnosti kao i o samoj atmosferi, možemo reći da je jako opasna i da postoji velika mogućnost da stvari izmaknu kotroli“, podvukao je Tihomir Dakić, turistički vodič za grad Banja Luka i član inicijative.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.