6:02 pm - Ponedjeljak April 22, 2019

Akcija čišćenja Miljacke od Bentbaše do Darive: Prikupljeno 50 vreća otpada

Učenici sarajevske Srednje medicinske škole i članovi Sportskog ribolovnog društva Miljacka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik i uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo učestvovali su u današnjoj akciji čišćenja Miljacke i Aleje ambasadora.

Predsjednik SRD “Miljacka” Kenan Hajdarević kazao je da je šetalište uz Miljacku, pored Baščaršije, najljepše u općini Stari Grad zbog čega su odlučili pokrenuti akciju čišćenja tog dijela grada.

U akciji je učestvovalo više od 40 učenika, a zajednički je očišćenja obala rijeke od malog tunela na Bentbaši do Darive kolika je i ribolovna staza ovog društva. Prikupljeno je 50 vreća otpada.

“Ovaj prostor očišćen je od nagomilanog otpada, kesa, flaša te granja i drugog smeća sve ono što je rijeka nanijela. Sada je taj prostor uređen, a sve s ciljem da građani mogu uživati u njemu”, istaknuo je Hajdarević za Fenu.

Čišćenje obale Miljacke dio je akcije “Ekskurzijada 2017” učenika sarajevske Srednje medicinske škole koji su odlučili pomoći u prikupljanju sredstava da bi cijela generacija otputovala ove godine na ekskurziju, uključujući i one slabijeg imovinskog stanja.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz Udruženja i saveza

No comments yet.

Leave a Reply