Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Akcija čišćenja Miljacke od Bentbaše do Darive: Prikupljeno 50 vreća otpada

Učenici sarajevske Srednje medicinske škole i članovi Sportskog ribolovnog društva Miljacka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik i uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo učestvovali su u današnjoj akciji čišćenja Miljacke i Aleje ambasadora.

Predsjednik SRD “Miljacka” Kenan Hajdarević kazao je da je šetalište uz Miljacku, pored Baščaršije, najljepše u općini Stari Grad zbog čega su odlučili pokrenuti akciju čišćenja tog dijela grada.

U akciji je učestvovalo više od 40 učenika, a zajednički je očišćenja obala rijeke od malog tunela na Bentbaši do Darive kolika je i ribolovna staza ovog društva. Prikupljeno je 50 vreća otpada.

“Ovaj prostor očišćen je od nagomilanog otpada, kesa, flaša te granja i drugog smeća sve ono što je rijeka nanijela. Sada je taj prostor uređen, a sve s ciljem da građani mogu uživati u njemu”, istaknuo je Hajdarević za Fenu.

Čišćenje obale Miljacke dio je akcije “Ekskurzijada 2017” učenika sarajevske Srednje medicinske škole koji su odlučili pomoći u prikupljanju sredstava da bi cijela generacija otputovala ove godine na ekskurziju, uključujući i one slabijeg imovinskog stanja.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Izvor: Oslobodjenje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.