Najnovije vijestiOstale vijesti

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj: Održana 9. tradicionalna “Fišijada Blinker 2018”

Dana 14.10.2018 godine ( nedelja ) na lokalitetu sportsko-rekreacionog centra “Jezero Mrkotić” u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj održana je deveta tradicionalna FIŠIJADA.

Generalni sponozor Fišijade je Općina Tešanj.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša odazvalo se četrnaest ekipa čiji takmičari su stigli iz Tuzle, Doboja, Maglaja, Doboj Juga i Tešnja.

Po izuzetno lijepom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša došao pred degustatorsku komisiju u sastavu:
1. Jasmin Bato Hurtić (Doboj)
2. Stojan Davogić (Derventa) i
3. Memić Kemal Kemo (Jelah).

Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu i opći izgled fiš paprikaša.

Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:
1. mjesto: „AMATERI“ – Kalošević (Mesud Muharemović, Haris Šujić i Eldar Skulić)
2. mjesto: Odred izviđača „CRNI VRH“ Tešanj ( Mujo Pobrić, Hasan Hadžalić i Nermin Kotorić)
3. mjesto: „TRI S“ – Jelah (Senad Memagić, Senad Jahić i Adnan Sadiković).

Nagrada za najuređenije takmičarsko mjesto u pripremi fiš-paprikaša pripalo je ekipi „GRANIT“ iz Kaloševića.

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, sedamdeset četiri takmičara učestvovalo je u disciplini “Streljaštvo – vazdušna puška” u kojem je briljirao Ermin Mešić iz Doboj Juga, drugo mjesto pripalo je Sabahudinu Mahmutoviću i treće mjesto osvojio je Adem Kurdić iz Bobara. Iskreno se zahvaljujemo predstavnicima SSK “PALJUGE” Šije na podršci i pomoći oko održavanja takmičenja u streljaštvu.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

U disciplini “Zabacivanje ribolovnim štapom u metu” najviše znanja pokazao je Emir Hadžikadunić iz Jelaha, drugo mjesto pripalo je Ademu Bobariću iz Kaloševića dok je treće mjesto zauzeo Amir Ruvić iz Maglaja.

U disciplini snage “Potezanje konopca” epitet “naj-jačih” ponijela je ekipa „UNIVERZAL“ iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je ekipi „MRKOĆANI“ iz Mrkotića dok su treće mjesto zauzeli članovi mješovite ekipe „RELAX“ iz Jelaha i Kladnja.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

Predstavnica firme Tupperware, gospođa Samira Memagić je najboljim ekipama u pripremi fiš-paprikaša donirala prigodne robne poklone, na čemu joj se ovom prilikom javno zahvaljujemo.
Izuzetno lijepo druženje uz pjesmu i dobro raspoloženje ostavilo je jake utiske na sve posjetioce Fišijade.

Predstavnici firme „Telesoft computers“ iz Kraševa Denis i Adis Lisul su atmosferu sa Fišijade zabilježili putem fotoaparata i video snimaka iz vazduha, koji će naknadno biti objavljeni na našoj web stranici.

Novinar i publicista gosp. Husein Galijašević je takođe prisustvovao Fišijadi i pripremio izvještaj za svoj popularni „Tešanjski dnevnik“ koji se objavljuje na web stranici www.tesanj.net

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Posebna zahvala ide našim sportskim prijateljima iz Kladnja koji tradicionalno svake godine svojom posjetom daju značajan doprinos u sportskim manifestacijama koje organizuje USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Do slijedeće godine – sportski pozdrav.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.