EkologijaNajnovije vijesti

Iz ArcelorMittala procurila nepoznata materija u rijeku Bosnu (VIDEO)

Kantonalni inspektor je za Oslobođenje potvrdio da je došlo do kvara na filterima u željezari

Zbog kvara na BHB filterima u željezari ArcelorMittal u Zenici jučer oko 16.30 u rijeku Bosnu je procurila za sada nepoznata materija, potvrdio je Oslobođenju kantonalni inspektor za vode Nijaz Mačak.

On je kazao da ovo nije prvi put da je došlo do pucanja ovih filtera, a o svemu je obaviještena i federalna inspekcija u čijoj nadležnosti je nadzor nad rijekom Bosnom.

Kako nam javlja čitalalac iz Zavidovića, danas rijeka Bosna u ovom gradu ima čudnu boju hrđe, a s obzirom da jučer nije bilo padavina, posumnjao je da se radi o curenju iz ArcerolMittala.

Provjerili smo i boju rijeke Bosne uzvodno od željezare gdje se pokazalo da rijeka ima prirodnu zelenkastu boju što možete vidjeti i na fotografiji.

Ribolovci iz Zenice koji su željeli ostati anonimni tvrde da se ne radi o pucanju filtera, nego o čišćenju postrojenja, a da je materija saprana iz postrojenja završila u Bosni jer je to najjeftinije za kompaniju. Zašto se kompanija o ovome još nije oglasila nije poznato, no očekuje se da se to desi u toku dana.

Gepostet von Kenan Isakovic am Dienstag, 9. Juli 2019

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.