EkologijaNajnovije vijesti

Uništavanje javne imovine u Šamcu – Kome smetaju informativne table kraj puta?

Na području Šamca, u zoni javnog puta zaštićenog staništa bare “Tišina” nepoznata lica već drugi put ruše informativne table koje postavljaju udruženja aktivna na zaštiti i promociji ovog područja, zajedno sa ribolovcima, opštinom i pojedinim mještanima.

Naša udruženja i grupe mladih iz Šamca i Domaljevca krajem decembra postavila su informativnu tablu koja označava ulaz u zaštićeno područje i mjesnu zajednicu Tišina na prelazu preko bare Tišina, da bismo nakon par dana zatekli prizor porušene table, uništenog materijala i oštećenih natpisa.

S obzirom da je tabla postavljena u prisustvu saobraćajnog inspektora, uz saglasnost opštine, obavještenje ribolovaca koji imaju čuvarsku službu i saglasnost vlasnika parcele uz koju je javni put sa ovom tablom, postavlja se pitanje koja je to strana koja se smatra oštećenom ovim postupkom pa da već drugi put uništava javnu imovinu samo na ovom mjestu, a koja je na korist svima i nema ni položaj ni sadržaj koji nekog vrijeđa ili nanosi štetu.

Prijavu smo uputili nadležnoj policijskoj stanici i konsultovali se sa pravnicima o daljem toku postupka pa i pokretanju krivičnog postupka s obzirom da ovdje ima i elemenata krivičnog djela.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.