Najnovije vijesti

USR Sarajevo 1906: Nastavak izgradnje Sportsko-rekreativne i takmičarske staze ‘Lađenica”

Zahvaljujući Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Udruženje sportskih ribolovaca ‘Sarajevo-1906’ je izgradilo novih 100 metara obaloutvrde i uredilo oko 200 metara takmičarske staze.

“Do sada je urađeno oko 200 metara obaloutvrde od ukupno 400 metara takmičarske staze. Kada bude završena ova faza radova, biće to, sigurni smo, najuređenija takmičarska staza u Bosni i Hercegovini. Ostvarili smo značajan napredak u obaloutvrdi, koja primarno sprječava eroziju obale, ali kreira i bolji pristup stazi za sve posjetioce a posebice takmičare prilikom održavanja takmičenja.

Pored samog utvrđivanja obale, organizovali smo i dvije radne akcije članova našeg udruženja i prijatelja gdje smo na prvoj akciji pokosili takmičarsku stazu, uredili i počistili prateće objekte, te uradili stepenike radi lakšeg silaska na mjesto ribarenja, što nam je bilo važno zbog predstojećeg međunarodnog kupa, koji se održao na Lađenici.

Na drugoj radnoj akciji smo izvršili nasipanje pristupnog puta frakcijom i izgradnju pratećih objekata uz ovaj sportski objekat.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu kulture i sporta koje nas je finansijski podržalo kroz projekat izgradnje ovog našeg sportskog objekta kao i svima koji su se odazvali na radne akcije a posebno našem članu Čizmić Osmanu koji nam je donirao frakciju koja je mnogo poboljšala uslove na stazi.

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Sigurni smo da će Federacija BiH i BiH nakon završetka svih predviđenih radova dobiti jedan jedinstven reprezentativni sportski objekat.

Bistro!”, poručili su ribolovci iz USR Sarajevo 1906.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.