EkologijaNajnovije vijesti

Ponovno ‘crvena rijeka’ teče kroz Široki, krivaca i odgovornih vjerojatno nema ni ovog puta

ugrovaca-hercegovina-1123-2Ljeto i sušno razdoblje je iza nas. Jesen je i vrijeme je kiša, a s prvim većim kišama ponovno isti problemi s tokom rijeke Ugrovače. Građani Širokog Brijega ponovno gledaju ‘crvenu rijeku’ kroz svoj grad.

Iako je bilo podosta vremena da se jalovina boksitne rude sanira na primjeren način i ukloni iz riječnog korita dok je isto bilo potpuno suho, izgleda da se apsolutno ništa nije učinilo pa se Ugrovača i danas dobro zacrvenila protječući Širokim Brijegom.

“Građani se s pravom pitaju tko je krivac za ovakvu rijeku, s tim više jer se ona ulijeva u prilično čistu Lišticu a onda se nažalost događa pravi ekocid gdje se zbiva pomor ribe i riječnih rakova”, u razgovoru s novinarom ABCportala, rekli su neki članovi ovdašnjeg ribolovnog društva koji skrbe za ribu i riječne rakove u rijeci Lištici. Stručnjaci su potvrdili da je boksit uništio pastrvu i riječnog raka u Lištici, dodali su nezadovoljni ribolovci.

Naravno, ni jednom ljubitelju prirode nisu drage ovakve stvari za koje je kriv čovjek. Žalosti činjenica da za crvenu rijeku nije nitko odgovarao a vjerojatno niti neće.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

FOTO: Ivan RAMIĆ ; abcportal.info

One thought on “Ponovno ‘crvena rijeka’ teče kroz Široki, krivaca i odgovornih vjerojatno nema ni ovog puta

  • Gradjani se ne bi trebali cuditi zasto “nema krivca”… kako glasaju, tako im se pise.

    Siroki Brijeg, kao i mnogi drugi bosanski gradovi… “zivi” od nacionalizma, a nacionalizam je stetan za prirodu – dokazano…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.